arduino

 

 

Arduino is een kleine met open software gestuurde (programmeerbare) microprocessor. Je kan er van alles mee aan sturen of uitlezen, van knipperende LED’s tot temperatuur, GPS trackers enz. Persoonlijk vind ik het nog steeds lastig om fouten en rare uitslagen op te sporen. Graag zoek ik nog contact met andere die in de buurt van Alphen aan den Rijn een clubje willen beginnen om samen aan de slag te gaan. reactie kun je sturen naar renze@renzeschram.nl.

Voorbeeld waar ik aan werk is een dieselwatch waarin de brandstofpeil in een vrachtauto of graafmachine continu in de gaten worden gehouden en als er op een gegeven moment diesel wordt gestolen de Arduino een signaal via de GSM verstuurt naar een Iphone met locatie waar het voertuig zich bevind. Zo is er een goedkope oplossing (<€100,- per voertuig) voor een probleem wat steeds meer voorkomt, diesel diefstal. Bijkomend voordeel is dat er gelijk een track and trash systeem aan boord is waar je kunt zien waar het voertuig zich bevind.

De arduino website zelf is: www.arduino.cc.

Een perfecte website om mee te starten heb ik gevonden (alleen in het engels): www.toptechboy.com. Hierin wordt duidelijk via 26 tutorials uitgelegd stap voor stap, steeds een beetje moeilijker wat je kan doen met een arduino.

Een goed Nederlands boek is: Leren programmeren, meten en sturen met de Arduino van Jacco de jong. Onder andere te koop bij Bol.com.